Wimbledon: Elena Rybakina, Grand Slam’i kazanma sözü veren Ons Jabeur’u yenerek finallerin keyfini çıkaramayacak kadar stresli | Tenis Haberleri



Wimbledon şampiyonu Elena Rybakina, son iki haftanın inanılmaz bir yolculuk olduğunu ve sadece bir slam kazanma anının tadını çıkarmak istediğini söylüyor.

Daha erişilebilir bir video oynatıcı için lütfen Chrome tarayıcıyı kullanın

Wimbledon şampiyonu Elena Rybakina, son iki haftanın inanılmaz bir yolculuk olduğunu ve sadece bir slam kazanma anının tadını çıkarmak istediğini söylüyor.

Wimbledon şampiyonu Elena Rybakina, son iki haftanın inanılmaz bir yolculuk olduğunu ve sadece bir slam kazanma anının tadını çıkarmak istediğini söylüyor.

Elena Rybakina, boyun eğmiş, kendi kendini kabul etmiş ‘ne yapmalı?’ için çıtayı yükseltti. Cumartesi günü Wimbledon bayanlar finalinde Ons Jabeur’u mağlup ettikten sonra mütevazı bir gülümsemeden ve kalabalığa el sallamadan biraz daha fazlasını yaptığı için kutlamalar yaptı.

23 yaşındaki oyuncu, Tunuslu’nun şut vuruşlarındaki ustalığına tutarlı yanıtlar vererek ilk seti bırakmasına tepki gösterdi ve sert zemin vuruşlarına eşlik etmek için kendi net hassasiyetinin kanıtını sundu ve üç mola noktasını bozmak için soğukkanlılıkla hizmet etti. üçüncüde belirleyici bir aşama.

Grand Slam finalinde ilk kez 3-6 6-2 6-2 zaferle sonuçlandı, ardından Rybakina duygu patlamalarının doğasında olmadığını kabul etti.

Bununla birlikte, o gecenin ilerleyen saatlerinde gözyaşı olmayacağına söz veremedi ve maç sonrası basın toplantısında onlarla savaşmak için mücadele etti.

Jabeur vs Rybakina: Maç İstatistikleri

Jabeur Maç İstatistikleri Ribakina
Aslar
Çift Hata
1. servis kazanma yüzdesi
2. servis kazanma yüzdesi
Kırılma noktaları kazandı
Toplam kazananlar
Zorunlu olmayan hatalar
Toplam puan kazandı

“Ben her zaman çok sakinimdir,” dedi onun ince tepkisi için. “Ne olması gerektiğini bilmiyorum. Verirken [the] konuşmanın sonunda düşündüm, ağlayacağım şimdi ama bir şekilde tuttum. Belki daha sonra odada yalnız olacağım zaman durmadan ağlayacağım. Bilmiyorum (gülümsüyor).

“Ne yapacağımı bilmiyordum. Şok ediciydi. Bilmiyorum, belki de derinlerde yapabileceğime inandığım için. Ama aynı zamanda, çok fazla duygu var. Sadece kendimi tutmaya çalışıyordum. sakinlik.

“Ama evet, bilmiyorum. Belki bir gün benden büyük bir tepki görürsünüz ama maalesef bugün değil (gülümsüyor).”

Wimbledon: Elena Rybakina, Grand Slam'i kazanma sözü veren Ons Jabeur'u yenerek finallerin keyfini çıkaramayacak kadar stresli | Tenis Haberleri

“Hala inanamıyorum. Belki bir gün, birkaç gün sonra oturur ve ne yaptığımın farkına varırım. Ama şimdilik kendimle çok gurur duyuyorum. Tabii ki ekibim ve benimle çalışan herkes.”

Elena Rybakina Wimbledon zaferinde

Rybakina, finalin ilk değişimlerinde gergin bir rakam yakalamıştı, WTA Tour’un en tehlikeli servislerinden birinde söz sahibi olmak için mücadele etti ve çok fazla zorunlu olmayan hatadan suçlu olduğunu kanıtladı.

Jabeur, bu haftanın başlarında 3. sıradan yükselen dünyanın 2. numarası, rakibini ileriye taşımak için elinden gelenin en iyisini yaparken geri dönen yeteneklerini sergilediği için katkıda bulunan bir faktördü.

Yarışmanın ikinci yarısında, Jabeur’un erken kıvılcımı onu atlatırken Rybakina başlangıçtan keyif alıp kontrolü ele almaya başladığında, bu zıt bir hikayeydi. Ne olursa olsun, nihai kazanan için daha eğlenceli değildi.

“Yalan söylemeyeceğim. Bugün çok stresliydim” dedi. “Sanırım olması gerektiği kadar keyif almadım. Yarı finalden daha çok keyif aldım. Neden bilmiyorum. O maçta da çok iyi oynadım.

“Sanırım belki yarın, belki her şey sakinleşeceği zaman kesinlikle eğleneceğimi düşünüyorum. Yakın arkadaşlarımın, ailemin yanında olacağım. Elbette bunu, hatırlayacağım. bu günle ilgili tüm anılar kesinlikle. Ama evet, şimdilik stresliydi.”

Wimbledon: Elena Rybakina, Grand Slam'i kazanma sözü veren Ons Jabeur'u yenerek finallerin keyfini çıkaramayacak kadar stresli | Tenis Haberleri

“Bu bir peri masalı. Şimdi nasıl hissettiğimi tarif etmek zor. Ama kesinlikle bu iki haftayı, özellikle bugünü sonsuza kadar hatırlayacağım. Yani, bu asla unutmayacağım bir şey.”

Elena Rybakina Wimbledon zaferinde

Elena Rybakina – Yarı finale giden yol

İlk tur Coco Vandeweghe – 7-6 (7-2) 7-5
İkinci tur Bianca Andreescu – 6-4 7-6 (-7-5)
Üçüncü tur Qinwen Zheng – 7-6 (7-4) 7-5
dördüncü tur Petra Martic – 7-5 6-3
Çeyrek final Ajla Tomljanovic – 4-6 6-2 6-3
Yarı final Simona Halep – 6-3 6-3

Üçüncü devrede, 0-40 farkı aşmak için üç mola noktasından sağ kurtulduğunda, 4-2’ye hizmet ederek bitiş çizgisini görünürde hareket ettirdiğinde sinirleri nihai teste tabi tutuldu.

Serena Williams benzeri Grand Slam hakimiyeti arayışı ile Ash Barty’deki bir adayın emekli olması arasında, birilerinin kadınlar sahnesini kontrol altına alması için zemin açık kalıyor.

Hâlâ kariyerinin ilk aşamalarında olan Rybakina, kilometre taşı niteliğindeki galibiyetinin önümüzdeki yıllarda daha büyük başarılara ilham verebileceğine inanıyor.

Galibiyetin kanıtladığı şey hakkında “Belki de genç yaştan itibaren her zaman harika bir takıma sahip olmanız gerekmediğini kanıtladım, çünkü 17, 18 yaşıma kadar bunu yapmadım” dedi. “Bence bu en önemli şey, herkes, finansal durumu, kim olursa olsun, oynayabilir ve birçok harika sonuç elde edebilir.

“Ve kendi kendime bir Grand Slam kazanabileceğimi, kendime daha çok inanabileceğimi ve belki daha fazla Grand Slam kazanabileceğimi düşünüyorum. Kim bilir? Ama kesinlikle hedef bu ve bunun için çalışacağım.”

Jabeur: “Kesinlikle” Grand Slam kazanacağım

Afrika ya da Arap kökenli bir Grand Slam kazanan ilk kadın olmak için yarışan Jabeur için ilk büyük taç için bekleyiş sürüyor.

2021 ve 2022 sezonlarında Tour-high 84 galibiyeti, başka bir şansın geleceğine inanmak için iyi bir neden bırakıyor.

“Kesinlikle olumlu (Wimbledon’da geçirdiği süre)” dedi. “Sonuçlarımdan çok memnunum. Hiçbir şeyden pişman değilim. Bugün hepsini verdim. Bir final, başlangıçta çok kaybediyorum, sonra geri çekil ve bir tane daha kazan.

“Kendime güvenmiyorum ve kesinlikle geri döneceğimi ve Grand Slam kazanacağımı biliyorum. Bu tenis ve bunun bir parçası. Bundan kesinlikle ders almalıyım. Ama ben” Bu konuda çok, çok olumluyum.”

Wimbledon: Elena Rybakina, Grand Slam'i kazanma sözü veren Ons Jabeur'u yenerek finallerin keyfini çıkaramayacak kadar stresli | Tenis Haberleri

“Her zaman mutlu ol. Bob Marley’nin dediği gibi, Endişelenme, mutlu ol. Gerçekten tüm bu iki haftayı verdim. İnanılmazdı. Kalabalıkla, sizlerle çok güzel anılarım var. Gerçekten harika. mutlu ayrıl, bir gülümsemeyle, her zaman kocaman bir gülümsemeyle.”

Ons Jabeur, Wimbledon’dan gülümseyerek ayrıldığını söyledi

Jabeur, diğer Afrikalı ve Arap kadınlarına öncülük etme çabalarıyla sporun en popüler isimlerinden biri olarak ortaya çıktı.

Daha sonra bu fırsatı, turnuva sırasında destekleri için hayranlarına teşekkür etmek için kullandı.

Sadece Tunus’tan değil, Arap dünyasından da çok sayıda taraftar görmek gerçekten harika” dedi. “Oyunculuğum sırasında birçok Müslüman’ın bana iyi bayramlar dilediğini biliyorum. Hizmet ederken bile Kurban Bayramınız Kutlu Olsun gibiydi. Onlara sahip olmak gerçekten harikaydı.

“Mümkün olduğunca çok nesile ilham vermeye çalışıyorum. Bu finalde oynamak çok güzel. Benim için daha fazla final bekleyemem. Umarım gerçekten hayal kırıklığına uğramazlar ama bir dahaki sefere elimden gelenin en iyisini yapacağım. “

Twitter hesabımız skysports.com/tennis aracılığıyla günlük canlı blogumuzla All England Club kapsamı için bize katılın @skysportstennis & Sky Sports – hareket halindeyken! Şu anda indirilebilir – iPhoneiPad ve Android




Kaynak : https://www.skysports.com/tennis/news/12040/12648709/wimbledon-elena-rybakina-too-stressed-to-enjoy-finals-win-over-ons-jabeur-who-vows-to-win-grand-slam

SMM Panel PDF Kitap indir