İsviçre, Pazar akşamı İspanya’yı A2 Grubu’nun zirvesine çıkarmak için Portekiz’in ilk UEFA Uluslar Ligi yenilgisini verdi.
Benfica’nın golcüsü Haris Seferovic’in ilk dakikalarda attığı kafa vuruşu, son üç maçında galibiyet alamayan İsviçreli’ye 1-0’lık sürpriz bir galibiyet getirmesi için yeterliydi.
Sonuç olarak İspanya, Valencia orta saha oyuncusu Carlos Soler ve Paris St Germain’den Pablo Sarabia’nın Malaga’da Çek Cumhuriyeti’ni 2-0 yendikleri rutin galibiyetlerinde gol attıktan sonra bir puan öne geçti.
Manchester City’ye bağlı Erling Haaland, İsveç’i 3-2 yendikleri maçta biri penaltıdan olmak üzere iki golle uluslararası düzeyde kayda değer gol rekorunu korudu.
Aynı zamanda 13 dakika arayla Alexander Sorloth’un hayati üçüncüsü için de asist yapan 21 yaşındaki oyuncu, şu anda ülkesi için 21 maçta 20’ye sahip ve 1928 ile 1937 yılları arasında Jorgen Juve’nin kırdığı rekoru kırmaya sadece 14 kaldı. Ayrıca İsveçlilere karşı iki maçta dördü kaydetti.
Kaynak : https://www.skysports.com/football/news/12040/12632510/nations-league-round-up-spain-go-top-of-group-erling-haaland-shines-for-norway