“Tenis Canavarı olmamayı tercih ederim”


Novak Djokovic, tenisteki en iyi oyunculara karşı kafa kafaya en iyi rekorlardan birine sahip olabilir ve kariyerleri boyunca onunla yolları kesişecek kadar talihsiz olan hemen hemen her hane ismini bire bir yükseltti. Sırp bundan ne kadar mutlu olursa olsun, ona “Tenis Canavarı” denmemesini tercih ederdi.

Paris Masters açılışı öncesinde düzenlediği basın toplantısında konuşan 21 kez Grand Slam şampiyonuna, Cadılar Bayramı yaklaşırken ‘Tenis’ Canavarı’ olarak anılmak isteyip istemediği soruldu. Ancak Djokovic, bu terimin beğenisine göre fazla tatsız olduğu yorumunu yaparak soruya gülerek cevap verdi.

Djokovic, “Canavar mı? Bu kelimenin sizin dilinizdeki anlamını bilmiyorum, ama benimki gerçekten en iyisi değil,” dedi ve ekledi, “Tenis Canavarı olmamayı tercih ederim. Ama evet, karşı rekor En iyi oyuncuların çoğu, hemen hemen tüm en iyi oyunculara karşı olumlu, ki bu harika.”

Yüksek kalibreli muhalefete karşı kafa kafaya olağanüstü rekoruna gelince, eski Dünya 1 Numarası, uzun ömürlülüğünün büyük bir yardım olduğu görüşündeydi ve deneyiminin büyük zorluklara daha iyi hazırlanmasına yardımcı olduğunu belirtti.

“Biliyorsunuz, yıl boyunca ve kariyerimiz boyunca çok fazla turnuva oynadık ve bazılarımız genç oyunculardan daha fazla orada bulunduk. Bu yüzden daha fazla maç oynamak, bence sonraki her büyük mücadeleye nasıl yaklaşılacağını bilmek konusunda yardımcı oluyor. En iyi rakiplerinizden birini oynadığınızda. Kariyerim boyunca iyi şeyler yapmayı başardım, bu harika, ki bu her zaman yapmayı planladığım bir şey” dedi.

Kayıt için, Sırp, yaygın olarak GOAT’lardan biri olarak kabul edilen iki oyuncu olan Roger Federer ve Rafael Nadal’a karşı kafa kafaya olumlu bir sicile sahip. Ayrıca Andy Murray, Stan Wawrinka, Marin Cilic ve Juan Martin del Potro gibi Slam şampiyonlarına karşı da olumlu bir sicili var.


“Gerçekten hızlı olduğu yıllar vardı, sonra orta hızlı, orta yavaş, geçen yıl yavaş ve şimdi orta hızlıya döndü” – Novak Djokovic Paris Masters koşulları hakkında

Novak Djokovic, Paris Masters'ta altı kez şampiyon oldu.
Novak Djokovic, Paris Masters’ta altı kez şampiyon oldu.

Novak Djokovic’e ayrıca Paris Masters’daki kortların temposu ve oyuncuların istediği gibi olup olmadığı konusundaki düşünceleri soruldu, kesin olarak cevaplayamadığı bir soru.

Dünya No. 7, saha hızları konusunda “altın bir kural” olmadığını da sözlerine ekledi.

“Herkes için en iyi mahkeme hızının ne olduğunu söyleyemem, çünkü herkes farklıdır. Hepimiz farklı koşulları severiz, sanırım, bilirsiniz” dedi.

“Büyük bir sunucu için, bu adamlar, sanırım, hızlı koşulları tercih ederler. Sahanın arkasında kalan ve çok fazla spin ile oynayan biri için, bilirsiniz, her şeyin olmasını, topları ve koşulları severler. daha yavaş ol. Bu yüzden sana karşı dürüst olmak gerekirse altın bir formül olduğunu düşünmüyorum” diye ekledi.

Ancak 35 yaşındaki oyuncu bir şeyi netleştirdi: Djokovic’in finalde son şampiyon Daniil Medvedev’i mağlup ettikten sonra şampiyonluğu kazandığı geçen yıl Paris’te oyuncuların aldığı yavaş kortlar yerine bu yıl kort orta hızlı.

Djokovic, “Ve burada Bercy’de oynadığım tüm yılları hatırlayarak, geçen yıl gerçekten hızlı, sonra orta hızlı, orta yavaş, yavaş olduğu yıllar oldu. Şimdi orta hızlıya döndük.”




Kaynak : https://www.sportskeeda.com/tennis/i-prefer-monster-tennis-novak-djokovic-outstanding-head-to-head-record-top-players?utm_source=feed&utm_medium=referral&utm_campaign=sportskeeda

SMM Panel PDF Kitap indir