Jack Wilshere, geçen hafta profesyonel futboldan emekli olmasının ardından Arsenal U18 baş antrenörü olarak atandı.
Wilshere, Arsenal akademisinden mezun oldu ve 2008-2018 yılları arasında kulüp için 197 maça çıktı ve iki kez FA Cup’ı kazandı. Danimarka kulübü AGF’deki beş aylık görevine son verdikten sadece bir gün sonra, 30 yaşında Cuma günü oyun kariyerinin sona erdiğini duyurdu.
Sakatlıklarla dolu bir kariyeri boyunca Bournemouth ve West Ham’da da oynayan Wilshere, geçen yıl Arsenal gençleriyle birlikte çalıştı ancak bu onun ilk resmi koçluk pozisyonu olacak.
Eski İngiltere uluslararası oyuncusu, “Bu role sahip olmak büyük bir onur” dedi. “Bu kulübü sevdiğim bir sır değil. Savunduğumuz şeyi seviyorum ve biliyorsun hayatımın büyük bir kısmı hayatımın en güzel günlerinden biri olan bu akademide geçti.
“Bu benim için büyük bir fırsat ve hazırım. Açım ve bu genç oyuncuların gelişmesine ve saha içinde ve dışında olabileceklerinin en iyisi olmalarına yardımcı olmak için sabırsızlanıyorum.
“Arsenal ailesinin bir parçası olmak özel bir duygu. Birkaç yıl devam etsem de beni hiç terk etmedi, kalbim hep Arsenal’deydi. Başlamak ve bu genç oyuncuların gelişmesine yardımcı olmak için sabırsızlanıyorum.” etrafımda harika bir ekiple.”
Wilshere, daha önce U16’ları yöneten U18s yardımcı antrenörü ve U17s baş antrenörü olarak görev yapacak olan bir başka eski Arsenal akademisi mezunu Adam Birchall tarafından desteklenecek.
Akademi yöneticisi Pet Mertesacker, Wilshere’in atanması hakkında şunları söyledi: “Bu, akademimizde yer alan herkes için harika bir haber. Son birkaç hafta içinde bir dizi gerçekten olumlu değişiklik yaptık ve burada mümkün olan en iyi insanlara sahip olduğumuza inanıyorum. son yıllarda kaydettiğimiz ilerleme.
“Jack’in Arsenal konusunda ne kadar tutkulu olduğunu herkes biliyor. Burada neyi başarmak istediğimizi anlıyor ve geçen yıl bizi gerçekten etkiledi. Akademiden A takım futboluna geçmek için ne gerektiğini tam olarak biliyor.”
Başka bir akademi atamasında Mehmet Ali, U23’lerin yardımcı antrenöründen U21’lerin baş antrenörlüğünü üstlenmek ve kulübün Profesyonel Gelişim Aşamasına liderlik etmek için transfer oldu. Max Porter, U18’lerden asistanlığını yapmak için yükseldi.
Analiz: Wilshere’in heyecan verici yeteneği neden kalıcı olacak?
Sky Sports’tan Nick Wright:
Çok şey vaat eden bir kariyerin üzücü bir sonu ama Jack Wilshere’in heyecan verici yeteneğinin hatıraları kalıcı olacak – özellikle Arsenal’in 2011 yılının Şubat ayında Pep Guardiola’nın Barcelona’sını 2-1 mağlup ettiği büyüleyici performansına tanık olanlar için.
Wilshere daha bir ay önce 19 yaşına girmişti. O gece Emirates Stadyumu’nda sahadaki en genç oyuncu olarak sahneye çıktı. Ama ardından, belki de tarihin en büyük kulüp tarafına karşı, korkusuzluk ve teknik parlaklıkta bir sergi oldu.
Orada, orta sahanın tabanında tek başına Andres Iniesta ve Lionel Messi’yi geride bıraktı. İşte oradaydı, Xavi Hernandez ve Sergio Busquets’in peşinden koşuyor, sonra da büyüsünün etkisi altında top, kalabalık ve rakipten uzaklaşıyordu.
Sonunda, Andrey Arshavin’in unutulmaz kazananı için yapılan hazırlıkta Cesc Fabregas’ı serbest bırakan kişi de dahil olmak üzere 46 pasın 43’ünü tamamlarken, sadece Messi daha fazla dripling yaptı…
Nick Wright’ın Jack Wilshere’deki özelliğini buradan tam olarak okuyun
‘Olağanüstü yetenek, ancak yeterince oyun oynamadı’
Eski Arsenal menajeri Arsene Wenger, Sky Sports News’de:
“Benim için üzücü bir an, Jack olağanüstü bir futbolcu, cesur, yetenekli, kimseden korkmadığı için öncelikle bize değil kendisine teşekkür etmesi gerekiyor ve bu yüzden böyle genç bir yaşta başlayabileceğini düşündük. yaş.
“2008’de 16 yaşında olması gereken bir zamanda başladı ve bu tabii ki o seviyede istisnai bir durum ve hemen ana oyuncu olma kalitesini gösterdi. Ve 2022’de 30 yaşına geldiğinde duruyor. ve bir orta saha oyuncusu ve teknik bir oyuncu için bu harika bir yaş.
“Ve bu, Jack’in kariyerinin ne olduğunu biraz özetliyor – olağanüstü yetenek, ancak sakatlıklar nedeniyle yeterince oyun oynamadı ve bu yüzden sonunda durdu çünkü onun gibi bir yıldız olduğunuzda çok zor ve yapamazsınız. Artık elinizden gelenin en iyisini oynayın ve bunu yutmak çok zor.
“Güvenini kaybediyorsun ve bu yüzden doğru kararı verdi, önünde bir koçluk kariyeri olduğuna da inanıyorum, potansiyelinin sonuna kadar gidememiş olması onu motive etmesine yardımcı olabilir. harika bir koçluk kariyeri.
“Jack kısa paslarıyla oyunun kilidini açabilir, aynı zamanda insanları bire bir geçme ve hiçbir çözümünüz olmadığında oyunu ileri götürme kapasitesiyle oyunun kilidini açabilir.
“Jack genç yaşta bir kanat oyuncusu olarak başladı ve bunu orta sahasına getirdi ve insanları pas geçip oyunun kilidini açabildi. Ayrıca engellenmedi ve kimseden etkilenmedi ya da korkmadı ve büyük sahneden korkmuyordu, neredeyse düşündü. orada olması doğaldı.
“Barcelona maçları benim için çok özeldi, çünkü o zamanlar Barcelona bizim için bir referanstı ve oyuncuları nasıl geçtiğimizi ve o seviyede ne kadar iyi performans gösterdiğini görmek için – o zaman benim için Barcelona takımı benim için en önemli takımdı. dünyanın en iyisi – o zaman onun böyle bir kalitede performans gösterdiğini görmek, sizi onun dünyanın en iyilerinin bir parçası olduğuna ikna etti.
“Ve İngiltere ile de çok hızlı bir şekilde bariz bir seçim ve aday oldu.
“Her şeyden önce, oyundan çok iyi anlıyor, orta saha pozisyonunun bir koçun gelişimine çok uygun olduğunu düşünüyorum. Ondan sonra cesur, iyi iletişim becerilerine sahip, dürüst ve zeki. Ve genel olarak Bunun da ötesinde, kariyerini kesinlikle hüsrana uğrayarak bitiriyor ve bu hayal kırıklığını futbolda ne kadar iyi olduğunu göstermek için motivasyona dönüştürmeyi başarırsa, o zaman umut verici bir koçluk kariyerine sahip olabileceğini düşünüyorum.”
Kaynak : https://www.skysports.com/football/news/12040/12650127/jack-wilshere-former-arsenal-and-england-midfielder-appointed-gunners-u18-head-coach