Ian Baraclough, Kosova’ya 3-2’lik bir yenilginin ardından kendisine sırt çeviren Kuzey İrlandalı taraftarların hayal kırıklıklarını anlayabildiğini itiraf etti, ancak tarafının Priştine’deki performansıyla bir adım öne geçtiğinde ısrar etti.
Kuzey İrlanda’nın gecenin büyük bir bölümünde iki golle geride kaldığı maçın sonunda Baraclough onları kabul etmeye giderken 500 kişilik gezici Yeşil ve Beyaz Ordu’nun büyük bir bölümü ‘Cheerio’ sloganları attı.
Taraflar, Uluslar Ligi’nde 13 maçtan sonra galibiyetsiz kaldığı için taraftarlar arasında hayal kırıklığı büyüyor, Baraclough’un rekabetçi fikstürlerdeki rekoru, iki yıla yaklaşırken 19 maçta üç galibiyet ve 10 mağlubiyet gösteriyor.
Baraclough tezahüratlar için “Bu anlaşılabilir bir durum,” dedi. “Buradalar, takımlarının oyununu izlemek ve izlemek istiyorlar, ancak kan dökülen ve gelecek için inşa edilen oyuncular hakkında ne yapıyoruz?
“Belli bir miktar acı çekmemiz gerektiğini de biliyorduk ve ilerledikçe öyleyiz. Gelişme göreceksiniz ve bu geceki ilk iki oyun ile bu oyun arasında bir fark gördünüz.”
Bu ilk iki maç, Yunanistan’a 1-0 yenildikleri ve Kıbrıs’a golsüz berabere kaldıkları tek maç, iyimserlikle başlayan Uluslar Ligi kampanyasının enerjisini emdi – Kuzey İrlanda, Lig’e düştükten sonra İkinci Grup’a ilk sıralarda girdi. C.
Ancak şimdi, 50’den fazla sıradaki taraflara karşı arka arkaya oynanan deplasman maçlarından bir puan aldılar.
Baraclough belki de Haziran ayındaki dört fikstürden 12 puanlık bir hedef belirleyerek kendi sırtı için bir çubuk yarattı ve şu ana kadar beklentilerin çok altında üçten bir puan geri döndü.
Baraclough deneyimsizliğe işaret ediyor: ‘Büyük harfleri sayın’
Stuart Dallas, Josh Magennis, Corry Evans ve Craig Cathcart’ın eksik olması, Brodie Spencer ve Conor McMenamin’e bu maçta tam çıkışlarını vermeleriyle bir kez daha kendi tarafındaki deneyimsizliğe dikkat çekti.
“Büyük harf sayın” dedi. “(Steven Davis), Jonny (Evans), Kyle Lafferty’yi kenara alın ve grubun ne kadar deneyimsiz olduğunu görün. Maç sabahı Paddy McNair’i kaybettik. Bir yerden öğrenmeleri ve bu deneyimi almaları gerekiyor.
“Gençlerin büyük bir ruh sergilediğini düşündüm, yedek kulübesinden gelenler de. Shea Charles, Conor Bradley, onlar birkaç ay önce ortalarda olmayan, alt takımda oynamayı umabilecek çocuklar.” 21’ler veya 19’ların altında.
“Gittikleri ve oynadıkları yol hakkında tamamen olumsuz olmayalım. Evet, sonuç hakkında. Bunu anlıyorum ve taraftarların hayal kırıklığını anlıyorum ama bir futbol maçını kaybetmenin yolları var ve hepsi bu.”
Baraclough bunun bir gelişme olduğu konusunda ısrar etse de, bu maçın sadece son 20 dakikasında Vedat Muriqi sayesinde 20 dakika içinde 2-0 öne geçen parlak Kosovalı tarafla anlaşabildiler. penaltı ve Zymer Bytyqi’nin voleybolu.
Shayne Lavery devre arası vuruşunda golü geri çekti, ancak Muriqi ikinci yarının başlarında tekrar gol attıktan sonra, Dan Ballard’ın 83. dakikadaki kafa vuruşu çılgın bir final oluşturana kadar göründü.
‘Takımın arkasında olacağını düşünüyorum’
Kuzey İrlanda, sonunda gösterdikleri dövüş gösterisini yakalamalı ve Pazar günkü Windsor Park’ta Kıbrıs’a karşı oynayacağı maça taşımalı, bu tam anlamıyla bir kriz değilse, muhtemelen şimdi bir zorunluluktur.
Baraclough, “Böyle bir yoğunluk ve pozitiflikle oynayın ve yarattığımız şansları yaratın ve eminim ki maçı kazanacağız.” dedi.
“Windsor küçük çocukların ve takımın tam olarak arkasına geçebilirse, bir şeyler yapmak, yoğun bir şekilde başlamak ve oyunu rakibe götürmek bizim sorumluluğumuzdur.
“Bence kalabalığın tamamı takımın arkasında olacak, sorun değil.”
Kaynak : https://www.skysports.com/football/news/12040/12631109/ian-baraclough-accepts-northern-ireland-fans-frustrations-after-kosovo-defeat