Almanya’da bir firmada istatistikçi olarak çalışan evli ve 2 çocuk özel yaptırdığı bisikletle tura çıktı. 19 Ekim’de hava yoluyla Antalya’ya gelen Tontaine, bisikletiyle Türkiye turunda ilkyi Kemer’de geçti.
Tontaine, sonrasında Phaselis, Çıralı, Olimpos, Kumluca ve Finike’yi gezip, Demre’ye geldi. İlçede Myra Antik Kenti, Aziz Nikolaos Anıt Müzesi’ni ve Likya Uygarlıkları Müzesi’ni ziyaret eden Tontaine, Kaş’ın Muğla’ya nasıl ulaşacağını anlattı. Tontaine, şu ifadeleri ifadeler:
Bir hafta İstanbul’da gezdikten sonra yeni rota oluşturacağım. Kapodokya’ya gitmeden Antalya’ya giderkenm. Günde 70-100 kilometre arası yolum yolundayım. Türkiye’de 2 bin 500 yol yapmayı planlıyorum. Çok Türk arkadaşım oldu. Tunus’u ve bisikletle gezmiştim. Türkiye’den sonra Almanya’ya gideceğim 3 hafta geçireceğimle ve uçakla gideceğim.
Kaynak : https://www.cnnturk.com/seyahat/almanyadan-geldi-ozel-yapim-bisikletiyle-turkiye-turunda